0 0
Fritule

Podijelite ga na društvenoj mreži:

Ili možete jednostavno kopirati i dijeliti taj url

Sastojci

Podesite porcije:
Jaje 1 kom
Jogurt 1 kom Tekući
Šećer 2 žlice
Vanilin šećer 1 kom
Rum 1 žlica
Sol 1 prstohvat
Glatko brašno 20 dkg
Prašak za pecivo 1/2 vrećice
Limunova korica 1 kom

Spremi ovaj recept

Morate prijaviti se ili registrirati za označavanje / favorit ovog sadržaja.

Fritule

Značajke:
  • Desert

Svima dobro znane fritule su hrvatska tradicionalna slastica s područja Istre, Kvarnera i Dalmacije koje se najčešće spremaju  za Badnjak, u vrijeme posta te mesopusta.

  • Broj obroka 4
  • Jednostavno

Sastojci

Upute

Podjeli

Ove malene bombice koje nalikuju krafnama možete vrlo brzo spremiti u slučaju da vam se najave iznenadni gosti koji će biti oduševljeni njihovim zamamnim okusom.

Prave su male slasne napasti kojima malo tko može odoljeti.

Sve što vam je potrebno jeste malo vremena i volje te dobar omjer sastojaka.

Dijelim sa vama recept po kojem ih ja radim, vjerujte fantastične su.

Priprema

1
Gotovo

Redom izmješajte jaje, šečere, jogurt, sol i rum.
Zatim umješajte brašno u kojeg ste dodali prašak za pecivo.
Sve dobro izmješajte tako da dobijete gustu smjesu.
Dok pripremite i zagrijete ulje smjesu stavite na nekoliko minuta u frižider da odstoji.

2
Gotovo

U duboku posudu za prženje ulijte ulje kojeg treba biti toliko da fritule mogu plivati u njemu, ne smiju dodirivati dno.
Ulje vam ne smije biti prevruće jer će se fritule s vanjske strane zapeči, neće se napuhnuti dovoljno, a unutra će ostati sirove i pudingaste.

SAVJET: Drvenu kuhaču uronite u ulje, ako se oko nje stvaraju veliki mjehurići ulje je prevruće....a ako se stvaraju manji mjehurići ulje je taman za prženje fritula.

3
Gotovo

Kada vam je ulje dovoljno zagrijano, smanjite vatru te stavljajte malene bombice u ulje.
Smjesu možete uzimati velikom žlicom i stavljati u ulje, ali također možete si olakšati posao tako da u vrećicu za zamrzavanje ulijete smjesu te odrežete toliko da možete istiskavati.
Istisnete jedan dio te odvojite nožićem kako bi taj dio smjese pao u ulje.

Savjet: Ne smijete pretrpati posudu sa fritulama, odnosno morate ostaviti dovoljno mjesta da se fritule kada se napuhnu mogu okrenuti. Obično se one same okrenu kada se sa donje strane dobro ispeku, no to možete i vi učiniti vilicom.

4
Gotovo

Kada vam fritule poprime zlatno-smeđu boju možete ih vaditi van.
Stavite ih u posudu sa papirnatim ubrusom koji će pokupiti masnoću.

5
Gotovo

Vruće fritule možete posipati po želji sa šečerom u prahu ili raznim slatkim umacima po želji.

Recenzije recepta

Još nema recenzija za ovaj recept, upotrijebite donji obrazac da biste napisali svoju recenziju
prijašnji
Američke palačinke
Sljedeći
Kako kupovni kruh pretvoriti u domaću deliciju
prijašnji
Američke palačinke
Sljedeći
Kako kupovni kruh pretvoriti u domaću deliciju

Dodajte svoj komentar