0 0
Američke palačinke

Podijelite ga na društvenoj mreži:

Ili možete jednostavno kopirati i dijeliti taj url

Sastojci

Podesite porcije:
Brašno 2 šalice brašno može ići glatko ili za dizana tijesta
Prašak za pecivo 1 vrećica (12 g)
Šećer 1,5 jušne žlice
Vanilin šećer 1 vrećica
Sol 1/2 čajne žličice
Mlijeko 1,5 šalice
Ulje 2 jušne žlice
Jaje 2 kom
Vanilija ekstrakt 1 čep

Spremi ovaj recept

Morate prijaviti se ili registrirati za označavanje / favorit ovog sadržaja.

Američke palačinke

Značajke:
  • Desert

Palačinke meke kao oblak :)

  • Broj obroka 4
  • Srednje zahtjevno

Sastojci

Upute

Podjeli

Obožavam palačinke, taj ukusni desert pripremam za vikend kada su jutra malo opuštenija, ili kao večeru kada dođu prijatelji. Volim ih u svakom obliku i sa raznim nadjevima, ali ove američke nekako najčešće radim iz jednostavnog razloga jer ih mogu raditi tri odjednom na tavici, što mi je jako važno radim li ih za veće društvo. Ovo je moj recept za meke američke palačinke, a vi se možete poigrati sa sastojcima ili nadjevom.

Ja primjerice volim u smjesu dodati malo ekstrakta od vanilije, a može ići i rum, kako tko voli. Nadjev ovisi o raspoloženju, nekada je to džem, nekada ih jedem same, a nekada s kolutićima banane i javorovim sirupom (Lidl ima odličan javorov sirup pristupačne cijene). Fine su i sa bobičastim voćem i Lino Ladom.  🙂

PS- Od smjese dobijete cca 12 palačinki srednje veličine ili više manjih. Ukoliko želite pravilne palačinke jednake veličine, na tavu možete prisloniti okruglu metalnu modlicu za kolače (krafne), pa ulijte smjesu, pričekajte par trenutaka da se smjesa zgusne prije nego je maknete.

Pa krenimo! 🙂

Priprema

1
Gotovo

Pomiješajte sve suhe sastojke. U drugu posudu dodajte jaja i mlijeko (sobne temperature), izradite ih vilicom ili mutilicom, pa prelijte preko suhih sastojaka.
- brašno može biti ili glatko ili glatko u kombinaciji s brašnom za dizana tijesta.

2
Gotovo

Miješajte dok smjesa ne postane kompaktna i glatka pa dodajte ulje i ekstrakt vanilije te ponovno kratko promiješajte. Smjesa je mnogo gušća od one za klasične palačinke, tako da ne brinite i ne dodajte mlijeko :)
Veličina palačinke ovisi o Vama :) Ja više volim manje, pogotovo kada radim za veće društvo (obično radim po tri na tavici).
Pecite na laganoj vatri dok palačinke ne dobe lijepu zlatnu boju.
U slast!

Mateja Feljan

Gastro amaterka koja se voli igrati slatkim & slanim namirnicama :)

Recenzije recepta

Još nema recenzija za ovaj recept, upotrijebite donji obrazac da biste napisali svoju recenziju
prijašnji
Kiflice sa sirom i šunkom
Sljedeći
Fritule
prijašnji
Kiflice sa sirom i šunkom
Sljedeći
Fritule

Dodajte svoj komentar