0 0
Čokoladne rum kocke s orasima

Podijelite ga na društvenoj mreži:

Ili možete jednostavno kopirati i dijeliti taj url

Sastojci

jaja 4 kom
Šećer 150 grama
Glatko brašno 200 grama
Orasi 100 grama
Kiselo vrhnje 200 grama
Kakao 3-4 jušne žlice
Ulje 100 ml
Čokolada za kuhanje 150 grama
Prašak za pecivo vrećica
Rum dvije jušne žlice

Spremi ovaj recept

Morate prijaviti se ili registrirati za označavanje / favorit ovog sadržaja.

Čokoladne rum kocke s orasima

  • Srednje zahtjevno

Sastojci

Upute

Podjeli

Ukusne čokoladne rum kocke s orasima odlične su i što je najvažnije – jednostavne za pripremu 🙂

Priprema

1
Gotovo

Umutite bjelanjke sa šećerom, pa miksajte mikserom da dobijete čvrstu smjesu, odnosno 'snijeg'. U smjesu potom ulijte žumanjke, prašak za pecivo, brašno, mljevene orahe, ulje, kakao, vrhnje i rum. Smjesu promješajte kuhačom pa kratko promiksajte kako bi se smjesa sjedinila.

2
Gotovo

Namastite kalup za pečenje (ili stavite pek papir) i ravnomjerno izlijte smjesu. Pecite na 200 C otprilike 30 minuta (na srednjoj rešetki).

3
Gotovo

Nakon što je kolač pečen lagano ga ispikajte vilicom pa preko biskvita izlijte sirup ( u dcl vode usipajte 2 jušne žlice šećera i par kapi ruma pa kuhajte dok ne zavrije).

4
Gotovo

Dok se biskvit hladi pripremite glazuru.
Glazuru možete pripremiti na dva načina: tako da rastopite čokoladu na pari s malo margarina ili da u istu tu smjesu osim margarina dodate i žlicu-dvije šećera u prahu. U prvom slučaju glazura će biti 'sjajna', u drugome slučaju će biti 'mat', ali najvažnije je da su obje ukusne :)

5
Gotovo

Kolač je najukusniji kada ga ostavite da se ohladi par sati, najbolje preko noći.
U slast ;)

Mateja Feljan

Gastro amaterka koja se voli igrati slatkim & slanim namirnicama :)

Recenzije recepta

Još nema recenzija za ovaj recept, upotrijebite donji obrazac da biste napisali svoju recenziju
prijašnji
Plazma kuglice gotove za 10 minuta
Sljedeći
Kisela repa sa grahom
prijašnji
Plazma kuglice gotove za 10 minuta
Sljedeći
Kisela repa sa grahom

Dodajte svoj komentar