0 0
ŠTRUKLE

Podijelite ga na društvenoj mreži:

Ili možete jednostavno kopirati i dijeliti taj url

Sastojci

Podesite porcije:
TIJESTO
Glatko brašno 50 dkg
Jaje 1 kom
Ulje 2 jušne žlice
Ocat 1 jušna žlica
Mlaka voda po potrebi
NADJEV
jaja 2 kom
Svježi sir 50 dkg
Kiselo vrhnje 2 dcl
Sol prstohvat
PREMAZ
Kiselo vrhnje 2 dcl
Jaje 1 kom

Spremi ovaj recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

ŠTRUKLE

Značajke:
  • Desert
  • Glavno jelo

Ukusne štruklice punjene sirom idealne su kao toplo predjelo ili glavno jelo :)

  • Broj obroka 4
  • Srednje zahtjevno

Sastojci

  • TIJESTO

  • NADJEV

  • PREMAZ

Upute

Podjeli

 

Štrukle su definitivno jedne od onih jela koje volim pripremati kada mi je glava puna misli 🙂 Njihova priprema ne zahtjeva puno vremena, niti komplikacija, ali svakako imaju moć zaokupiti vašu pažnju, uposliti maksimalno i uvući vas u neku sasvim drugu dimenziju 🙂

Priprema

1
Gotovo

Od svih sastojaka zamijesite tijesto koje se ne lijepi za prste, potom ga premažite uljem i ostavite odmarati pola sata.

2
Gotovo

Dok tijesto 'odmara' pripremite nadjev. Pomiješajte sir s vrhnjem, dodajte jaja i soli po potrebi pa sjedinite sve sastojke.

3
Gotovo

Tijesto prebacite na pobrašnjeni stolnjak pa ga razvaljajte, a kako bi bilo što tanje (2mm) razvucite rukama ako je potrebno. Razvučeno tijesto premažite uljem, ostavite nekoliko minuta, pa nanesite nadjev ravnomjerno preko cijelog tijesta. Tijesto zarolajte pa tanjurom režite (tanjur je odličan za rezanje štrukli jer istovremeno odvaja štrukle jedne od drugih i spaja njihove krajeve kako nadjev ne bi curio van).

4
Gotovo

U lonac ključale vode dodajte par kapi ulja i prstohvat soli, zatim uronite štrukle, kuhajte cca 10 minuta. Nauljite vatrostalnu posudu, položite štrukle jednu do druge pa prelijte jaje umućeno u kiselo vrhnje. Pecite cca pola sata na 180-200 C (ovisno o jačini pećnice).

5
Gotovo

U slast!

Mateja Feljan

Gastro amaterka koja se voli igrati slatkim & slanim namirnicama :)

Recenzije recepta

Još nema recenzija za ovaj recept, upotrijebite donji obrazac da biste napisali svoju recenziju
prijašnji
Brzinska zimska juha
Sljedeći
Tuna u pizza tijestu
prijašnji
Brzinska zimska juha
Sljedeći
Tuna u pizza tijestu

Dodajte svoj komentar

escort Muğla Aydın Escort bayan Çanakkale Escort escort bayan balıkesir

lose money