0 0
Umak sa svinjskim mesom i njokima

Podijelite ga na društvenoj mreži:

Ili možete jednostavno kopirati i dijeliti taj url

Sastojci

Svinjetina 6 komada ( može i vise)
Mrkva 1
Luk 1
Brašno Pola šalice
Voda
Njoki 1 paket ja sam koristila jedan paket kupovnih
Mljevena paprika Slatka ili ljuta
Vegeta
Papar

Spremi ovaj recept

Morate prijaviti se ili registrirati za označavanje / favorit ovog sadržaja.

Umak sa svinjskim mesom i njokima

Značajke:
  • Glavno jelo
  • Srednje zahtjevno

Sastojci

Upute

Podjeli

Pošto volim eksperimentirat sa umacima i tjesteninom ili njokima, što se mene i djece tiče mogli bih jesti svaki dan, ali muž voli kada svinjetina uleti jednim od ovakvih jela ☺️ Pa sam zato napravila umak sa svinjskim mesom i njokima.  Meso od svinjskog buta ili lopatice je najbolje pripremiti pirjano u umaku jer je tako najmekanija.

 

Priprema

1
Gotovo

Priprema:

Ja sam prvo napacala meso da mi ima bolji okus, i na ulju lagano ispekla i stavila sa strane. Na tom istom ulju sam dodala luk i pirjala dok je omekšalo, dodala brašno i prelila vodom da se napravi umak. Stavila sam meso, mrkvu i začine možete još dodati po vašoj želji i lagano pirjati uz lagano dolijevanje vode po potrebi dok meso ne omekša. Kada je umak gotov poslužiti uz kuhane njoke i po želji zelenu salatu ili neku zimnicu.. dobar tek 😁

Mitka22

Recenzije recepta

Još nema recenzija za ovaj recept, upotrijebite donji obrazac da biste napisali svoju recenziju
prijašnji
Kako kupovni kruh pretvoriti u domaću deliciju
Sljedeći
Kuhani sir
prijašnji
Kako kupovni kruh pretvoriti u domaću deliciju
Sljedeći
Kuhani sir

Dodajte svoj komentar