0 0

Podijelite ga na društvenoj mreži:

Ili možete jednostavno kopirati i dijeliti taj url

Sastojci

Podesite porcije:
Krumpir 1 kg
Mljeveno meso 0.5 kg
Jaje 1
Crveni luk
Češnjak
Kiselo vrhnje 200 g
Rajčica 200 g umak od rajčice
Parmezan po želji
Sol
Papar

Spremi ovaj recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

MUSAKA

MUSAKA

Značajke:
  • Glavno jelo
Kuhinja:
  • 60
  • Broj obroka 4
  • Srednje zahtjevno

Sastojci

Upute

Podjeli

Musaka je staro tradicionalno jelo koje se može pripremati u više varijacija, a  ja sam za vas odabrala svoj najdraži način pripreme s krumpirom i mesom.




Priprema

1
Gotovo

Skuhati krumpir ‘na pola’ kako bi bio dovoljno mekan da se može narezati, a da nije gnjecav. Narezati na ploške.

2
Gotovo

Propirjati češnjak i luk na ulju potom dodati mljeveno meso. Pirjati zajedno na laganoj vatri cca 10 min odnosno dok ne promjeni boju (ukoliko je potrebno podliti vodom). Dodati umak od rajčice i ostaviti 5 minuta na laganoj vatri da se okusi povežu i tekućina ispari. Posoliti i popapriti.

3
Gotovo

Vatrostalnu posudu premažite uljem/maslacem te najprije slažite red krumpira narezan na ploške, potom red pripremljenog mljevenog mesa kojeg ćete preliti mješavinom jaja i kislog vrhnja ( razmutite jedno jaje i pomiješajte s vrhnjem, pa 1/3 smjese prelijte preko mljevenog mesa). Slažite ponovno red krumpira, mesa, mješavine vrhnja i jaja i završite s 3. redom krumpira preko kojeg ćete preliti preostalu smjesu, začiniti biberom, solju te parmezanom. Musaka spremna za pećnicu bi trebala imati 3 sloja krumpira, te 2 sloja mljevenog mesa.

4
Gotovo
50

Pecite na 200 C cca 45-50 minuta, ovisno o količini koju pripremate. Musaka je pećena kada se stvori fina korica.

5
Gotovo

Nakon što je izvadite iz rerne, ostavite je 15-ak minuta da odleži radi lakšeg rezanja. Servirajte uz salatu.
U slast! :)

Mateja Feljan

Gastro amaterka koja se voli igrati slatkim & slanim namirnicama :)

Recenzije recepta

Još nema recenzija za ovaj recept, upotrijebite donji obrazac da biste napisali svoju recenziju
prijašnji
Lisnato s čokoladom – Kolač u zadnji čas
Sljedeći
POHANI TOST
prijašnji
Lisnato s čokoladom – Kolač u zadnji čas
Sljedeći
POHANI TOST

Dodajte svoj komentar