Kiflice sa salamom i sirom

0 0
Kiflice sa salamom i sirom

Podijelite ga na društvenoj mreži:

Ili možete jednostavno kopirati i dijeliti taj url

Sastojci

Tijesto
Jaje 2 komada
Šećer 1 jušna žlica
Sol 1 jušna žlica
Ulje 2 dcl
Mlijeko 2 dcl
Čvrsti jogurt 2 komada
Suhi kvasac 10 grama
Glatko brašno po potrebi
Nadjev
Svježi sir 500 grama
Salama po želji
Kiselo vrhnje 1 čaša
Sol po želji
Jaje 2 komada

Spremi ovaj recept

Morate prijaviti se ili registrirati za označavanje / favorit ovog sadržaja.

Značajke:

    Ukusne, mekane i sočne kiflice idealne su za svaku prigodu!

    • 90 min
    • Srednje zahtjevno

    Sastojci

    • Tijesto

    • Nadjev

    Upute

    Podjeli

    Jednostavne su za napraviti što posebno veseli svakog početnika u kuhinji.

    Priprema

    1
    Gotovo

    U posudi sjedinite jaja, šećer, sol, mlijeko, ulje, kvasac i jogurt. U sjedinjenu smjesu lagano dodavajte brašno i mješajte dok ne dobijete odgovarajuće tjesto. Tjesto ne smije biti pretvrdo već mora biti kompaktna i mekana smjesa.
    Bitno je da ga cijelo vrijeme možete mijesiti kuhačom.

    2
    Gotovo

    Kada zamjesite tjesto uz rubove posude lagano naspite malo ulja kako bi se tijesto lagano odvojilo od posude te ga ostavite da odstoji 30 min.

    3
    Gotovo

    Nakon što je odstajalo, tijesto premijesite na ravnoj površini posutoj brašnom i razvaljajte u veliki krug.

    4
    Gotovo

    Režite po želji trokutiće i punite kiflice pripremljenom smjesom.
    SMJESA: U posudi sjedinite sir, salamu (izrezanu na kockice), sol, jaja i vrhnje.

    5
    Gotovo

    Zamotane kiflice stavljajte u tavu za pečenje koju ste prije toga premazali uljem.
    Kiflice pustite da odsoje 10-ak minuta u posudi za pečenje te ih za to vrijeme premažite žutanjkom.

    6
    Gotovo

    Pecite kiflice na temperaturi od 220 stupnjeva dok ne dobiju lijepu rumenu boju!
    Dobar tek! :)

    Dragana Lukač

    Recenzije recepta

    Još nema recenzija za ovaj recept, upotrijebite donji obrazac da biste napisali svoju recenziju
    prijašnji
    Grah s kobasicom i špekom
    Sljedeći
    Piletina u umaku od šampinjona
    prijašnji
    Grah s kobasicom i špekom
    Sljedeći
    Piletina u umaku od šampinjona

    Dodajte svoj komentar