Kiflice sa salamom i sirom

0 0
Kiflice sa salamom i sirom

Podijelite ga na društvenoj mreži:

Ili možete jednostavno kopirati i dijeliti taj url

Sastojci

Tijesto
Jaje 2 komada
Šećer 1 jušna žlica
Sol 1 jušna žlica
Ulje 2 dcl
Mlijeko 2 dcl
Čvrsti jogurt 2 komada
Suhi kvasac 10 grama
Glatko brašno po potrebi
Nadjev
Svježi sir 500 grama
Salama po želji
Kiselo vrhnje 1 čaša
Sol po želji
Jaje 2 komada

Spremi ovaj recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Značajke:
    Kuhinja:

      Ukusne, mekane i sočne kiflice idealne su za svaku prigodu!

      • 90 min
      • Srednje zahtjevno

      Sastojci

      • Tijesto

      • Nadjev

      Upute

      Podjeli

      Jednostavne su za napraviti što posebno veseli svakog početnika u kuhinji.

      Priprema

      1
      Gotovo

      U posudi sjedinite jaja, šećer, sol, mlijeko, ulje, kvasac i jogurt. U sjedinjenu smjesu lagano dodavajte brašno i mješajte dok ne dobijete odgovarajuće tjesto. Tjesto ne smije biti pretvrdo već mora biti kompaktna i mekana smjesa.
      Bitno je da ga cijelo vrijeme možete mijesiti kuhačom.

      2
      Gotovo

      Kada zamjesite tjesto uz rubove posude lagano naspite malo ulja kako bi se tijesto lagano odvojilo od posude te ga ostavite da odstoji 30 min.

      3
      Gotovo

      Nakon što je odstajalo, tijesto premijesite na ravnoj površini posutoj brašnom i razvaljajte u veliki krug.

      4
      Gotovo

      Režite po želji trokutiće i punite kiflice pripremljenom smjesom.
      SMJESA: U posudi sjedinite sir, salamu (izrezanu na kockice), sol, jaja i vrhnje.

      5
      Gotovo

      Zamotane kiflice stavljajte u tavu za pečenje koju ste prije toga premazali uljem.
      Kiflice pustite da odsoje 10-ak minuta u posudi za pečenje te ih za to vrijeme premažite žutanjkom.

      6
      Gotovo

      Pecite kiflice na temperaturi od 220 stupnjeva dok ne dobiju lijepu rumenu boju!
      Dobar tek! :)

      Recenzije recepta

      Još nema recenzija za ovaj recept, upotrijebite donji obrazac da biste napisali svoju recenziju
      prijašnji
      Grah s kobasicom i špekom
      Sljedeći
      Piletina u umaku od šampinjona
      prijašnji
      Grah s kobasicom i špekom
      Sljedeći
      Piletina u umaku od šampinjona

      Dodajte svoj komentar