Sastojci
-
Orasi
-
lješnjaci
-
Bučine sjemenke
-
Bademi
-
Pistacija
-
Sušene brusnice
-
Sušene marelice
-
sušene datulje
-
Sušene smokve
-
Sušene šljive
Upute
Kako se ujutro jedva dignem iz kreveta na posao, moram priznati da često samo srknem kavu i otrčim iz stana bez doručka. Naravno putem do posla svratim do pekare i za najvažniji obrok u danu pojedem pecivo. Osim što sam nakupila par kilograma viška, primjetila sam da takav način prehrane utječe i na moje raspoloženje, pa sam odlučila učiniti nešto po tom pitanju. Za početak, odlučila sam pomnije planirati obroke, a krenula sam od doručka.
Granola pločice pokazale su se kao savršen doručak i međuobrok kada nemam vremena previše razmišljati što jesti, daje mi energiju i osjećam se odlično. Recept dijelim s vama 🙂
PS – Pri izradi granola nije važno slijediti recept već ga u potpunosti prilagoditi sebi i svojim potrebama, stoga budite kreativni. Ne treba brinuti niti o gramaži, već jednostavno ukoliko želite da vaša granola bude više suha stavite više orašastih plodova, a ako ipak više volite slatko i sočno dodajte više voća u odnosu na orašaste plodove.
Priprema
1
Gotovo
|
Sve ove sastojke usitnite, dodajte zobene pahuljice i med kako bi se svi sastojci povezali i malo promješajte. Vatrostalnu posudu (ili pleh) obložite pek papirom, potom ravnomjerno nanesite smjesu i poravnajte. Zagrijte pećnicu na 180 C i pecite cca 20 minuta. Izvadite, ostavite da se ohladi pa ubacite na par sati u hladnjak ili sat vremena u zamrzivač kako se granola ne bi mrvila pri rezanju. |
2
Gotovo
|
Želite li kompaktnu granola pločicu ili ste više za granola kuglice? |