0 0
Granola pločice

Podijelite ga na društvenoj mreži:

Ili možete jednostavno kopirati i dijeliti taj url

Spremi ovaj recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Granola pločice

Fini, jedostavni, zdravi i ukusni prutići za dan pun energije :)

  • 30 minuta
  • Jednostavno

Sastojci

Upute

Podjeli

Kako se ujutro jedva dignem iz kreveta na posao, moram priznati da često samo srknem kavu i otrčim iz stana bez doručka. Naravno putem do posla svratim do pekare i za najvažniji obrok u danu pojedem pecivo. Osim što sam nakupila par kilograma viška, primjetila sam da takav način prehrane utječe i na moje raspoloženje, pa sam odlučila učiniti nešto po tom pitanju. Za početak, odlučila sam pomnije planirati obroke, a krenula sam od doručka.

Granola pločice pokazale su se kao savršen doručak i međuobrok kada nemam vremena previše razmišljati što jesti, daje mi energiju i osjećam se odlično. Recept dijelim s vama 🙂

PS – Pri izradi granola nije važno slijediti recept već ga u potpunosti prilagoditi sebi i svojim potrebama, stoga budite kreativni. Ne treba brinuti niti o gramaži, već jednostavno ukoliko želite da vaša granola bude više suha stavite više orašastih plodova, a ako ipak više volite slatko i sočno dodajte više voća u odnosu na orašaste plodove.

Priprema

1
Gotovo

Sve ove sastojke usitnite, dodajte zobene pahuljice i med kako bi se svi sastojci povezali i malo promješajte. Vatrostalnu posudu (ili pleh) obložite pek papirom, potom ravnomjerno nanesite smjesu i poravnajte. Zagrijte pećnicu na 180 C i pecite cca 20 minuta. Izvadite, ostavite da se ohladi pa ubacite na par sati u hladnjak ili sat vremena u zamrzivač kako se granola ne bi mrvila pri rezanju.

2
Gotovo

Želite li kompaktnu granola pločicu ili ste više za granola kuglice?
Želite li kompaktnu granola pločicu vodite računa da debljina smjese koju stavite peći mora biti minimalno 1,5 ili 2 cm kako se ne bi trgala pri rezanju. Želite li pak napraviti granola kuglice, smjesa koju pečete neka bude cca 1 cm. Nakon pečenja smjesa će ostati meka i ljepljiva pa je možete vrlo jednostavno rukama oblikovati u kuglice.

Mateja Feljan

Gastro amaterka koja se voli igrati slatkim & slanim namirnicama :)

Recenzije recepta

Još nema recenzija za ovaj recept, upotrijebite donji obrazac da biste napisali svoju recenziju
prijašnji
Hrenovka fornetti
Sljedeći
Slatko i slano lisanto tijesto
prijašnji
Hrenovka fornetti
Sljedeći
Slatko i slano lisanto tijesto

Dodajte svoj komentar